Collectibles,  Elvis Presley,  Elvis Presley CD's

Elvis Presley – Sahara Tahoe July 31, 1971 CD

AudiRec presenteert met trots: Sahara Tahoe – een gloednieuwe cd die op 10 februari 2017 uit is gekomen. Deze keer hebben we besloten om de waarschijnlijk laatste “luisterbare” Lake Tahoe “Summer of 1971” opname van een Elvis-show uit te brengen. Opgenomen met niet-professionele apparatuur door een vrouwelijke fan in het publiek – op 31 juli 1971 tijdens de Dinner Show – is het de eerste keer dat dit concert op een “echte” cd verkrijgbaar is.
Het verblijf van Elvis in het “Sahara Tahoe”-hotel in Lake Tahoe in de zomer van 1971 is helaas niet zo goed gedocumenteerd. Maar hoe dan ook, wat vrij duidelijk lijkt uit de informatie die we in ons onderzoek hebben gevonden, is dat Elvis het erg naar zijn zin had bij zijn eerste optreden op de (vergeleken met het Las Vegas International Hotel) kleinere locatie. De wekelijkse publicatie van Rex Martin voor de wereldwijde Elvis-fanbase was toen nog jong, maar leverde al informatie uit de eerste hand van fans die bij de shows in de “Sahara Tahoe” waren. Fans konden bijvoorbeeld verbazingwekkende feiten zoals deze lezen in nummer 24 en 25: “Elvis zong Happy Birthday voor een 12-jarig meisje en gaf haar een set van 4 LP's! Hij gaf af en toe cadeausets weg vanaf het podium….” en “Op de slotavond stond er een rij mensen over de hele lengte van het hotel te wachten op nieuws over ANNULERINGEN! De showroom heeft slechts plaats voor 1200, maar ze hebben er die nacht 2000 perst. Er gingen drie rijen naar binnen. Eén voor Sahara-mensen (personen die in het hotel verblijven), één voor mensen met reserveringen voor de show, en één voor mensen die deze niet hadden.”
Het is ook interessant om uit die tijdschriften te vernemen dat naast de ‘gebruikelijke’ setlist deze extra nummers door fans zijn gehoord tijdens ten minste één van de andere shows: Treat Me Nice / Old Shep / Sweet Caroline / It’s Impossible / Ik was degene / Het is voorbij / Hawaiiaans huwelijkslied / Mijn schat / Help me de nacht door te komen. Uitgave nummer 24 vertelt ons ook: “Hij opende altijd met That’s All Right Mama, maar veranderde de volgorde van de rest” en “Elvis droeg veel witte jumpsuits, plus een zwart en rode outfit. Rood jasje met zwarte bies, zwarte broek, rood overhemd, zwarte Onyx-ring” en ook “Hij heeft zijn broek een keer gespleten en schaamde zich zo!”.
Oh ja, die goede oude Lake Tahoe-dagen! Welnu, we hopen dat u in uw vrije tijd achterover kunt leunen, uw koptelefoon kunt opzetten en kunt luisteren naar de Dinner Show in het “Sahara Tahoe” Hotel van 31 juli 1971. Het is Lake Tahoe! Het is de Sahara Tahoe-showroom! Het is ELVIS! Genieten!
Houd er rekening mee dat deze nieuwe uitgave beperkt is tot slechts 300 exemplaren! Zorg ervoor dat u uw exemplaar bemachtigt als u geïnteresseerd bent.
Tracklisting:31.07.1971 Dinner Show01. Also Sprach Zarathustra 02. That's All Right 03. Proud Mary 04. Jailhouse Rock 05. Love Me Tender (false start) / Ave Maria (one liner) / Love Me Tender 06. You Don't Have To Say You Love Me 07. You've Lost That Lovin' Feelin' 08. Polk Salad Annie 09. Instrumental Intermezzo 10. Johnny B. Goode 11. Love Me 12. Blue Suede Shoes/Whole Lotta Shakin' Goin' On/ Blue SuedeShoes/ Rip It Up/Blue Suede Shoes (medley) 13. Heartbreak Hotel 14. Teddy Bear / Don't Be Cruel (medley) 15. One Night 16. It's Now Or Never 17. Hound Dog 18. Suspicious Minds 19. Band Introductions 20. I'm Leavin' 21. I Can't Stop Loving You 22. I John 23. The Impossible Dream 24. After-show comments by Virginia (she taped the show) 

Prijs: 25.00  (klik hier voor meer informatie