Collectibles,  Elvis Presley,  Elvis Presley Vinyl

Elvis Presley – '68 Unleashed NBC-TV Special 45-RPM Vinyl 2-LP Classic Red

2 LP-SET ELVIS ’68 UNLEASHED (REEL TRAX LP 6823) DE LEGENDARISCHE STANDUP TOONTReel Trax is terug met zijn eerste release op vinyl! Na het grote succes van onze recente cd-uitgave van december vorig jaar, geïnspireerd door de viering van het 55-jarig jubileum van Elvis – de legendarische NBC-TV Special (uitgezonden op 3 december 1968), hebben we besloten de soundtrack van de cd uit te brengen: nu zorgvuldig geremasterd voor vinyl – op een verbluffend uitziende 12-inch 2-LP-set en voor nog betere geluidsresultaten, af te spelen op 45 RPM!
Vinylverzamelaars zijn zich er terdege van bewust dat er tegenwoordig overal twee toerentallen verkrijgbaar zijn: 33 1⁄3 en 45 toeren per minuut. 45-toerenplaten hebben een betere geluidskwaliteit dan 33 1⁄3-toerenplaten. Dit komt omdat ze meer groeven hebben die de naald van de draaitafel kan lezen en daardoor complexere en genuanceerdere geluidspatronen kunnen uitdrukken.
Ga terug in de tijd en herbeleef het buitengewone talent van Elvis Presley. “Elvis Unleashed '68” is een eerbetoon aan een muzikaal icoon dat voor altijd voortleeft in de harten van miljoenen fans over de hele wereld. We bezoeken opnieuw het waarschijnlijk meest levendige landschap van de zogenaamde 'Comeback' uit '68. Reel Trax brengt de magie terug met een gloednieuwe 2-LP-release. Zorgvuldig samengesteld en geremasterd in geweldig klinkende stereo in een zeer gewaardeerde professionele studio in Europa, komen de legendarische Standup-shows tot nieuw leven. Het sensationeel ogende dubbelalbum compleet met liner notes van degenen die er in 1968 bij waren (en speciaal voor deze release geschreven!) is een echte eyecatcher en bovendien informatief. Dit album vangt de rauwe en ongeremde energie van Elvis Presley op als nooit tevoren. Het neemt je rechtstreeks mee naar de iconische stand-upshows van “The King”, opgenomen in juni 1968.
Na een periode van afwezigheid op het podium keerde Elvis triomfantelijk terug in de schijnwerpers met een korte reeks onvergetelijke concerten voor een hecht publiek. Bedoeld om in delen te worden vertoond in de toen aankomende TV-Special, simpelweg genaamd “ELVIS”, was het op zichzelf al een sensationele verschijning. Over het algemeen was het een tijd waarin hij zijn muzikale roots herontdekte tijdens het filmen van de special en hij zijn kunst met pure passie uitoefende. Met een indrukwekkende verzameling tijdloze klassiekers, adembenemende vocale uitvoeringen en spontane interacties met het publiek onthult “Elvis Unleashed '68” de ware essentie van een legendarische artiest op het hoogtepunt van zijn macht.
Tracklist 2-LP set:
SIDE 1Heartbreak HotelHound DogAll Shook UpCan’t Help Falling In Love Jailhouse RockDon’t Be Cruel Blue Suede Shoes
SIDE 2Love Me TenderTroubleBaby, What you Want Me To Do If I Can DreamRecorded June 29, 1968 (6:00 PM) at Burbank Studios, CA
SIDE 3Heartbreak HotelHound DogAll Shook UpCan’t Help Falling In Love Jailhouse RockDon’t Be Cruel Blue Suede Shoes
SIDE 4Love Me Tender Trouble / Guitar Man Trouble / Guitar Man If I Can DreamRecorded June 29, 1968 (8:00 PM) at Burbank Studios, CA

Prijs: 59.95  (klik hier voor meer informatie